Zaterdagmiddagcursus november 2014 t/m mei 2015

Elk jaar biedt Stichting Draailier-Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Driebergen (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.

Het programma
- Samenspel - Greet Wuyts
- Doedelzak beginners - Frans Hattink
- Doedelzak (half)gevorderd - Rémi Decker
- Draailier beginners - Thomas Hoste & Joop Aalbers
- Draailier (half) gevorderd - Thomas Hoste & Joop Aalbers

vanaf januari
- Bonbournais (voor draailier in D) - Cor Westbroek
- Polyfonie - Jonneke Jorissen
- Doedelzak onderhoud ('s ochtends) - Frans Hattink
- Draailier onderhoud ('s ochtends) - Joop Aalbers


Zaterdag 4 oktober 2014: Workshopdag in Driebergen!

Inschrijving geopend!


Zaterdag 4 oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Driebergen. In totaal bieden we deze dag acht workshops aan. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen curssusen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. >>>programma en meer informatie.


Workshopweekend: 24 t/m 26 april 2015


In april 2015 organiseert Stichting Draailier en Doedelzak weer een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. De workshops vinden plaats in De Zonnewende. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor)inbegrepen.
Dit jaar bieden we tien workshops aan. Naast de draailier en doedelzakcursussen bieden we dan ook andere workshops aan. Afgelopen jaar boden we ook trekharmonica, nyckelharpa, zang en samenspel. Op dit moment is het programma nog niet bekend gemaakt. Meer informatie volgt.