Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een aantal cursussen. Voor onze cursisten hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Hieronder staat een beknopte beschrijven van de verschillende cursussen.


Zaterdag 14 januari: Draailierworkshop Efrén López

10:00-16:00 in Zeist | Voor gevorderde t/m vergevorderden | Inschrijvingen geopend

Dit weekend is Efrén López in Nederland voor een concert met "Fantasía para Violonchelo y Flamenco". Deze unieke kans heeft de Stichting aangegrepen om een interessante workshop voor (ver)gevorderde draailierspelers met Efrén López te organiseren.
López is een draailierspeler uit Spanje die veel werkt met invloeden uit Oosterse of Midden-Europese muziek. In deze workshop wordt gekeken hoe draailiermuziek vermengt kan worden met andere tradities uit bijvoorbeeld Bulgarije, Griekenland, Iran of Afghanistan en hoe je deze invloeden kan inzetten om je draailierspel te verrijken. Ook wordt dieper ingegaan op onregelmatige maatsoorten (5/8, 7/8, 9/8, 10/8, 11/8). Kortom: Interessante materie voor draailierspelers die zin hebben in een uitdaging! >>>lees meer


Zaterdagmiddagcursus november 2016 t/m mei 2017

Programma bekend, inschrijving gestart

Elk jaar biedt Stichting Draailier En Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Ook is er een samenspelgroep. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.
De data van de cursus 2016-2017 zijn op 19-nov, 17-dec, 14-jan, 11-feb, 11-mrt, 8-apr en 13-mei.
>>>lees meer

Het programma is als volgt:
Alle instrumenten - Componeren & Arrangeren: Lies Sommer
Draailier - halfgevorderd t/m gevorderd: Kay Habets
Draailier - begonners t/m halfgevorderd: Thomas Hoste -vol-
Doedelzak - halfgevorderd t/m gevorderd: Puck Duits
Doedelzak - begonners t/m halfgevorderd: Wouter Kuyper


Workshopweekend (31 maart) 1 en 2 april 2017

inschrijving start 5 januari 20:00!


Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.

Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens. Op dit moment zijn we nog bezig met de voorbereidingen voor het weekend in 2017. Inmiddels is het docententeam compleet! >>>Lees meer

Het Cursusaanbod:


Zang - Raphaël de Cock (Be)
Alle instrumenten: samenspel - Anne-Lise Foy (Fr)
Alle instrumenten: balfolk - Toon van Mierlo (Be)
Trekharmonica - Stéphane Milleret (Fr)
Nyckelharpa - Koen Vanmeerbeek(Be)
Gast (geen workshops, wel deelname aan weekend)

Doedelzak (ver)gevorderd: Vincent Boniface (It)
Doedelzak (half)gevorderd: Rémi Decker (Be)
Doedelzak beginners: Jonneke Jorissen (NL)

Draailier (ver)gevorderd: Tobie Miller (Ca)
Draailier (half)gevorderd: Cliff Stapleton (Uk)
Draailier beginners: Cor Westbroek (NL)

Foto's van het workshopweekend 2016:
Foto's van de Avonden door Rosalin vd Wal
Foto's van de Workshops door Rosalin vd Wal
- video's van het weekend


Workshopdag 2017: voor draailier, doedelzak en andere instrumenten


In oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Zeist. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Deze krijgen zij uitgereikt bij een voorbereidingsochtend, zodat ze alvast thuis met het instrument kunnen oefenen. Meer informatie volgt...