Zaterdag 4 oktober 2014: Workshopdag in Driebergen!

Inschrijving geopend!


Zaterdag 4 oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Driebergen. In totaal bieden we deze dag acht workshops aan. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen curssusen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar.

Het programma is als volgt:
- Alle instrumenten: Middeleeuwse muziek - Lies Sommer
- Alle instrumenten: Spelen met Polska's - Hester de Boer
- Doedelzak beginners: Jonneke Jorissen
- Doedelzak: Eén melodie, 1000 variaties - Puck Duits
- Doedelzak: Riet en Klank - Frans Hattink
- Draailier beginners - René Meeuws
- Draailier en Ritme - Cor Westbroek
- De draailier door Valentin Clastrier

De workshops kosten tussen de 55 en 75 euro. Aanmelden kan via de pagina's over de workshopdag
>>>lees meer.


Zaterdagmiddagcursus november 2014 t/m mei 2015

Elk jaar biedt Stichting Draailier-Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00. De locatie is basisschool De Vuurvogel bij Driebergen (Faunalaan 250).
De lessen vinden plaats op de volgende zaterdagen:
- 22 november
- 13 december
- 10 januari
- 7 februari
- 7 maart
- 18 april
- 30 mei


Workshopweekend: 24 t/m 26 april 2015


In april 2015 organiseert Stichting Draailier en Doedelzak weer een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. De workshops vinden plaats in De Zonnewende. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor)inbegrepen.
Dit jaar bieden we tien workshops aan. Naast de draailier en doedelzakcursussen bieden we dan ook andere workshops aan. Afgelopen jaar boden we ook trekharmonica, nyckelharpa, zang en samenspel. Op dit moment is het programma nog niet bekend gemaakt. Meer informatie volgt.
>>>lees meer