Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een aantal cursussen. Voor onze cursisten hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Hieronder staat een beknopte beschrijven van de verschillende cursussen.


13 mei: Begonners Workshop Draailier en Doedelzak


Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die net is begonnen met het spelen van draailier en doedelzak. Je deed bijvoorbeeld mee aan de beginnersworkshop tijdens ons workshopweekend, bij de workshopdag in oktober of speelt maximaal een paar maanden. Deze workshop is niet bedoeld als introductie, maar echt om verder te bouwen op wat we al kunnen. Er is een workshop voor draailier (door Cor Westbroek) en voor doedelzak (door Jonneke Jorissen)>>>Lees meer


Workshopdag 7 oktober 2017: voor draailier, doedelzak en andere instrumenten


Op 7 oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Zeist. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Deze krijgen zij uitgereikt bij een voorbereidingsochtend, zodat ze alvast thuis met het instrument kunnen oefenen. Meer informatie volgt...


Zaterdagmiddagcursus november 2016 t/m mei 2017

Programma bekend, inschrijving gestart

Elk jaar biedt Stichting Draailier En Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Ook is er een samenspelgroep. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.
De data van de cursus 2016-2017 zijn op 19-nov, 17-dec, 14-jan, 11-feb, 11-mrt, 8-apr en 13-mei.
>>>lees meer

Het programma is als volgt:
Alle instrumenten - Componeren & Arrangeren: Lies Sommer
Draailier - halfgevorderd t/m gevorderd: Kay Habets
Draailier - begonners t/m halfgevorderd: Thomas Hoste -vol-
Doedelzak - halfgevorderd t/m gevorderd: Puck Duits
Doedelzak - begonners t/m halfgevorderd: Wouter Kuyper


Workshopweekend 13 t/m 15 april 2018

meer informatie volgt...


Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.
Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens. Op dit moment zijn we nog bezig met de voorbereidingen voor het weekend in 2018.

Foto's van het workshopweekend 2017:
Workshopweekend 2017: De workshops(Rosalin vd Wal)
Workshopweekend 2017: De Avonden (Rosalin vd Wal)
Workshopweekend 2017 (José Hartigs)