Verdiepende draailier- en doedelzakcursussen: januari t/m april

Over draailiermuziek uit de Bourbonais en over meerstemmige doedelzakmuziek

Van januari tot april organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een twee verdiepende cursussen. Voor draailieren is de cursus "Le BonBournais". Deze cursus van Cor Westbroek is speciaal voor spelers van een draailier in D-G en verdiept zich in de muziek over de Bourbonais-streek in Frankrijk. Voor doedelzakspelers is er een cursus over polyfonie. In deze cursus door Jonneke Jorissen verdiepen spelers zich in meerstemmige doedelzakstukken. Bij deze cursus zijn doedelzakken van verschillende stemmingen welkom. Lees meer over:
- Data en algemene info
- Draailier - Le Bonbournais
- Doedelzak - Polyfonie
- Locatie
- Inschrijven


Workshopweekend: 24 t/m 26 april 2015


In april 2015 organiseert Stichting Draailier en Doedelzak weer een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. De workshops vinden plaats in De Zonnewende. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor)inbegrepen.
Dit jaar bieden we tien workshops aan. Naast de draailier en doedelzakcursussen bieden we dan ook andere workshops aan. Afgelopen jaar boden we ook trekharmonica, nyckelharpa, zang en samenspel. Op dit moment is het programma nog niet bekend gemaakt. Meer informatie volgt.
>>>Lees meer


Workshopdag 2015


In oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Driebergen. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Meer informatie volgt...

Foto's van de workshopdag 4 oktober 2014:
- Voorbereidingsochtend beginners
- Workshopdag 2014


Zaterdagmiddagcursus november 2014 t/m mei 2015

Elk jaar biedt Stichting Draailier-Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Driebergen (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.

Het programma
- Samenspel - Greet Wuyts
- Doedelzak beginners - Frans Hattink
- Doedelzak (half)gevorderd - Rémi Decker
- Draailier beginners - Thomas Hoste & Joop Aalbers
- Draailier (half) gevorderd - Thomas Hoste & Joop Aalbers

vanaf januari
- Bonbournais (voor draailier in D) - Cor Westbroek
- Polyfonie - Jonneke Jorissen
- Doedelzak onderhoud ('s ochtends) - Frans Hattink
- Draailier onderhoud ('s ochtends) - Joop Aalbers