Draailier workshops - zaterdag 6 oktober

Deze zaterdag bieden we vier draailierworkshops aan. Er is een workshop voor beginners door Cor Westbroek, voor begonners door Joop Aalbers, voor (half)gevorderden door Barnaby Walters en een workshop voor (ver)gevorderden door Francesco Giusta.


Francesco Giusta

Deze workshop is speciaal voor gevorderde t/m vergevorderde spelers die zich in de aanpak van deze jonge Italiaanse topspeler willen verdiepen.
Francesco Giusta is een jonge fantastische speler uit Turijn, Italië. Zijn speelse stijl is een plezier om naar te kijken en naar luisteren. De inhoud van de workshop volgt..

Francesco Giusta

Francesco Giusta started to play hurdygurdy in 2001 when he was 11 and he developed his tecnique with some masters of the instrument like J. F. Maxou Heintzen, P. Bouffard, G. Jolivet, G. Diaz, T. Nouant, S. Durand and V. Clastrier. Within the years he has played in several bands and has been to many folk and medieval festivals in Italy and France. Since 2011 he has been giving masterclasses in Germany and lessons in Turin. In 2015 he won the first price at the hurdygurdy challenge in the 'Le son continue' festival in Chateaux d'Ars, France.

Luister naar Francesco Giusta:
Francesco Solo 1 - Sommerbordunale 2018
Francesco Solo 2 - Sommerbordunale 2018
• Met Bregada Berard - Dui
• Met Trigomigo - Chapelloise San Lorenzo di Caraglio
• Met Trigomigo- Mooncoin Jig

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: Deze workshop is bedoeld voor gevorderde tot vergevorderde spelers. Deelnemers hebben meerdere jaren speelervaring, zij volgden meerdere cursussen voor (ver)gevorderden.
>>>inschrijven


Barnaby Walters

Barnaby is bekend van de mooie draailieren die hij bouwd, maar daarnaast geeft hij ook regelmatig les. Deze zaterdag komt hij een workshop geven speciaal voor halfgevorderde t/m gevorderde spelers. De beschrijving van zijn workshop volgt...

Barnaby Walters

Luister naar Barnaby Walters:
Jelängerjelieber
Draailier demo
• met Emilyn Stam & John David WilliamsLights in the Sky
• met Emilyn Stam & John David Williams Owls with Tentacles
• met Duo Gerhardt & Walters

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: deelnemers zijn van halfgevorderd tot gevorderd niveau. Ze hebben eerder workshops en cursussen gevolgd, hebben hun instrument volledig onder controle en kunnen zich melodielijnen op gehoor eigen maken.
>>>inschrijven


Joop Aalbers - "Begonners"

Deze workshop is voor hen die al met draailier zijn begonnen en bijvoorbeeld een paar maanden tot een jaar spelen. Tijdens deze workshop beginnen we opfrissen en verdiepen wat we geleerd hebben en gaan we verder. We kijken nog eens goed naar onze speeltechnieken, houding en welke vervolgstappen we kunnen maken. Loop je thuis tegen dingen aan? Heb je vragen? Stel deze in het inschrijfformulier aan de docent.
Waar werken we aan? Melodielijn, Ritme, eenvoudige versieringen en arrangemen, ….maar vooral aan overtuiging en plezier en uitstraling!

Joop Aalbers

Ruim 30 jaar geleden werd Joop gegrepen door de Franse folk, en legde zich toe op de draailier "omdat de mogelijkheden voor samenspel onuitputtelijk zijn en je in je eentje fantastisch kunt experimenteren met klanken, ritmes en melodieën".

De afgelopen jaren gaf Joop les aan zowel beginners als gevorderden, gaf hij individuele lessen, draailier-onderhoud en speelde in projectbands. Bij bals en festivals staat Joop zelden stil, zijn jarenlange ervaring op de dansvloer maakt het dat hij de mazurka goed aanvoelt om te dansen en om te spelen.

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
<Niveau eisen: deelnemers spelen nog niet heel lang. Ze zijn bijvoorbeeld het afgelopen jaar begonnen met spelen en al een beetje wegwijs op het instrument.
>>>inschrijven


Cor Westbroek - Draailier beginners

Deze beginnersgroep is bedoeld voor beginnende spelers en voor hen die nog niet toe zijn aan een groep van gemiddeld niveau.

Samen met de docenten wordt het instrument ontdekt, waarbij steeds het speelplezier voorop staat. Aan de hand van eenvoudige, maar mooie melodieën wordt met de draailier begonnen. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn speelhouding, vingerzetting, trompetslag, speelklaar maken van instrument (watten, hars, stemmen, afregelen klavier en trompet).

Geen instrument? Bij deze cursus hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar.

Cor Westbroek

Een van de docenten voor de beginnersworkshop is Cor Westbroek. Hij volgde cursussen bij gerenommeerde draailierspelers als Patrick Bouffard, Maxou Heintzen, Pierre Sacépé, Marcel Denis en Jacques le Correque. De draailierkennis van Cor is verbazingwekkend, hij is dan ook niet voor niks de beheerder van onze huurdraailieren. Ook geeft hij regelmatig les aan beginners maar ook aan meer gevorderde spelers.

Luister naar muziek van Cor op youtube:
- presentatie van zijn Bourbonnais-cursisten
- in een sessie op Chateau d'Ars

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 22 september

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. Deze ochtend is op zaterdag 22 september van 10:30 tot 12:30 en vindt plaats op dezelfde locatie als de cursus op 6 oktober, zie ook de routebeschrijving

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
(Dit is inclusief een eventueel leeninstrument en de voorbereidingsochtend)
Maximum aantal deelnemers: 8
Niveau eisen: Geen, deze workshop is voor beginners.
>>>inschrijven