Voorjaarsweekend: (24) 25 en 26 april 2015

Inschrijving geopend!


Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je gevorderde speler en wil je je graag verder verdiepen? Dit kan tijdens het Voorjaarsweekend.
Tijdens dit weekend in De Zonnewende te Sint-Michielsgestel zijn er draailier- en doedelzakworkshops voor beginners en voor gevorderden. Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een instrument lenen.

Programma:
Cursisten zijn vanaf vrijdagavond 24 april welkom. Deze avond is er sessie en optredens
De workshops starten zaterdag 25 april om 10.00 en duurt tot zondag 26 april om 17:00

Avondprogramma:
Overdag zijn er workshops, vrijdag en zaterdagavond is er vanaf 20:00 muziek en sessie. Ook niet-deelnemers zijn bij deze avond welkom!
Inmiddels kunnen we ook de eerste optredens voor het avondprogramma bevestigen. Er zijn optredens van onder andere de Vlaamse groep Cecilia, Kelten Zonder Grenzen, Ah La Belle Gigue, Johannes Hellman en van Duo Rodriguez-Franceschini.
Het programma biedt nog wat ruimte, meer bevestigingen kunnen volgen. Interesse om te spelen? Graag vermelden op het inschrijfformulier of neem contact op met de naam van de groep, website of link naar geluidsopname.

Het cursusaanbod


- Samenspelworkshop - Anne-Lise Foy (Fr) -vol-
Deze workshop is toegankelijk voor alle instrumenten. In deze workshop is er aandacht voor samenspel, harmonie en de dansbaarheid van de muziek. >>>Lees meer.

- Trekharmonica - Pablo Golder (It/Be) -vol-
gaat aan de slag met trekharmonica's in G/C. Pablo is bekend van zijn groepen I Fratelli Tarzanelli of ZIGO. In deze workshop is er aandacht voor techniek, ritme en improvisatie >>>Lees meer.

- Nyckelharpa - Jantien Schaap (NL)
In deze workshop gaan deelnemers zich verdiepen in de nyckelharpa. Samen met Jantien kijken ze naar strijktechniek, houding en verschillende speeltechnieken om de nyckelharpa beter te laten klinken. Op zaterdagmiddag is nyckelharpa-bouwer Nikolaj Marks te gast om dieper in te gaan op het technische aspect van het instrument. >>>Lees meer.

- Zang - Jorunn Bauweraerts (Be)
Jorunn Bauweraerts zingt in King Dalton en zorgde met haar groep Laïs dat oude liederen bij een groot publiek weer bekend werden. In deze zangworkshop storten deelnemers zich op mooie liederen uit vroege tijden. >>>Lees meer.

- Gast
Als je het hele weekend deelneemt als gast, neem je niet deel aan de workshops maar kan je wel het hele weekend aanwezig zijn. Voor gasten zijn één a twee ruimtes beschikbaar waar ze bijvoorbeeld overdag muziek kunnen maken. Bij mooi weer kunnen we ook buiten muziek maken. >>>lees meer.

Doedelzak

- Doedelzak (ver)gevorderd: Alban Faust (Se)
Alban Faust is een unieke muzikant en instrumentenbouwer uit Zweden. Gevorderde spelers kunnen een pittige workshop verwachten waarin ze een kijkje in de keuken van deze grootmeester nemen. De focus zal liggen op verschillende technieken met behulp van de mooie muziek uit Scandinavië. >>>Lees meer

- Doedelzak halfgevorderd: Julien Cartonnet (Fr)
Julien gaat aan de slag met een verfijning van technieken en geeft aandacht aan de verschillende soorten versieringen die mogelijk zijn. Dit aan de hand van repertoire uit (waarschijnlijk) Midden-Frankrijk en de Morvan. Er wordt dieper ingaan wat je als speler wilt laten horen en hoe je dat gaat doen. Julien speelt bij groepen als Mister Klof of Lost Highways >>>Lees meer.

- Doedelzak beginners: Jonneke Jorissen (NL)
Heb je altijd al doedelzak willen leren spelen? Dit is je kans! Welke mogelijkheden biedt dit instrument? Samen met Jonneke wordt het instrument verkend. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Draailier

- Draailier (ver)gevorderd: Johannes Geworkian Hellman (Se)-vol-
Deelnemers nemen een kijkje in de keuken bij deze jonge virtuoos uit Zweden. Johannes biedt met zijn unieke speelstijl een uitdaging voor de gevorderde spelers. >>>Lees meer.

- Draailier halfgevorderd: Harald Bauweraerts (Be)
Harald is een ervaren draailierdocent. Eerder gaf hij les bij onze zaterdagcursussen en hij speelt ook bij de groep EmBRUN, Orgamusa en Beatball. In deze workshop verdiepen de cursisten zich in technieken en versieringen. >>>Lees meer.

- Draailier beginners: Cor Westbroek (NL)
Altijd al draailier willen spelen? Dit is je kans! Deze workshop is bedoeld voor beginners, zij die het instrument nog mogen ontdekken. Bij deze ontdekking staat het speelplezier voorop. Aan de hand van eenvoudige, maar mooie melodieën wordt met de draailier begonnen. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Overnachten en inschrijven
Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting voor het hele weekend (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.
Opgeven voor het weekend kan via het inschrijfformulier.
Mocht onverwachts deelname niet meer mogelijk zijn, zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 11 april

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. De voorbereidingsochtend is op 11 april in Driebergen van 10:30 tot 12:30.
De voorbereidingsochtend vindt plaats in de basisschool De Vuurvogel, Faunalaan 250 te Driebergen. Zie ook de routebeschrijving.