Voorjaarsweekend: (8) 9 en 10 april 2016

Inschrijving start binnenkort


Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je gevorderde speler en wil je je graag verder verdiepen? Dit kan tijdens het Voorjaarsweekend.
Tijdens dit weekend in De Zonnewende te Sint-Michielsgestel zijn er draailier- en doedelzakworkshops voor beginners en voor gevorderden. Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een instrument lenen.

Programma:
Cursisten zijn vanaf vrijdagavond 8 april welkom. Deze avond is er sessie en optredens
De workshops starten zaterdag 9 april om 9.30 en duurt tot zondag 10 april om 17:00

Avondprogramma:
Overdag zijn er workshops, vrijdag en zaterdagavond is er vanaf 20:00 muziek en sessie. Ook niet-deelnemers zijn bij deze avond welkom!
Interesse om te spelen? Het programma biedt nog wat ruimte. Graag vermelden op het inschrijfformulier of neem contact op met de naam van de groep, website of link naar geluidsopname.

Het cursusaanbod


- Samenspelworkshop - Patrick Bouffard (Fr)
Deze workshop is toegankelijk voor alle instrumenten. In deze workshop is er aandacht voor samenspel, harmonie en de dansbaarheid van de muziek. >>>Lees meer.

- Trekharmonica - Pascale Rubens (Be)
gaat aan de slag met trekharmonica's in G/C. Pascale is bekend van haar groep Naragonia, maar speelde ook bij Griff of Musaraigne. In deze workshop is er aandacht voor techniek, ritme en improvisatie >>>Lees meer.

- Nyckelharpa - Janine Buisman (NL)
In deze workshop gaan deelnemers zich verdiepen in de nyckelharpa. Janine studeerde een jaar nyckelharpa in Zweden en brengt deze kennis graag over. Samen met Janine kijken ze naar strijktechniek, houding en verschillende speeltechnieken om de nyckelharpa beter te laten klinken. >>>Lees meer.

- Zang - Raphael de Cock (Be)
In deze zangworkshop storten deelnemers zich op mooie liederen uit vroege tijden. Raphael is een ware zangkunstenaar die in Griff de vele facetten van zijn stem laat horen >>>Lees meer.

- Gast
Als je het hele weekend deelneemt als gast, neem je niet deel aan de workshops maar kan je wel het hele weekend aanwezig zijn. Voor gasten zijn één a twee ruimtes beschikbaar waar ze bijvoorbeeld overdag muziek kunnen maken. Bij mooi weer kunnen we ook buiten muziek maken. >>>lees meer.

Doedelzak

- Doedelzak (ver)gevorderd: Toon van Mierlo (Be)
Deze muzikale duizendpoot wordt geroemd om de vele instrumenten die hij bespeeld. Gevorderde spelers kunnen een pittige workshop verwachten waarin ze een kijkje in de keuken van deze virtuoos verwachten. De focus zal liggen op verschillende technieken met behulp van slechts enkele melodieën. >>>Lees meer

- Doedelzak halfgevorderd: Pieterjan Van Kerckhoven (Be)
Pieterjan gaat aan de slag met een verfijning van technieken en geeft aandacht aan de verschillende soorten versieringen die mogelijk zijn. Dit aan de hand van moderne of oude melodieën Pieterjan speelt bij groepen als EmBRUN en Wör >>>Lees meer.

- Doedelzak beginners: Wouter Kuyper (NL)
Heb je altijd al doedelzak willen leren spelen? Dit is je kans! Welke mogelijkheden biedt dit instrument? Samen met Wouter wordt het instrument verkend. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Draailier

- Draailier (ver)gevorderd: Germán Díaz (Esp)
Germán is een unieke draailierspeler uit Spanje. Hij gaf samen met Clastrier en Loibner enkele concerten. Hij biedt met zijn unieke speelstijl een pittige uitdaging voor de (ver)gevorderde spelers. >>>Lees meer.

- Draailier (half)gevorderd: Gilles Chabenat (Fr)
Gilles Chabenat is een draailiervirtuoos die meer dan ruimschoots zijn sporen verdiend. In deze workshop kunnen halfgevorderde tot gevorderde spelers een kijkje in de keuken nemen bij deze grootmeester. >>>Lees meer.

- Draailier beginners: Cor Westbroek (NL)
Altijd al draailier willen spelen? Dit is je kans! Deze workshop is bedoeld voor beginners, zij die het instrument nog mogen ontdekken. Bij deze ontdekking staat het speelplezier voorop. Aan de hand van eenvoudige, maar mooie melodieën wordt met de draailier begonnen. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Overnachten en inschrijven

Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting voor het hele weekend (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.
Opgeven voor het weekend kan via het inschrijfformulier.
Mocht onverwachts deelname niet meer mogelijk zijn, zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 19 maart

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. De voorbereidingsochtend is op 19 maart in Zeist van 10:30 tot 12:30.
De voorbereidingsochtend vindt plaats in de basisschool De Griffel, De Clomp 2002/04 te Zeist. Zie ook de routebeschrijving.