Voorjaarsweekend: 24 t/m 26 april 2015

Eerste docenten bekend, meer informatie volgt...


Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je gevorderde speler en wil je je graag verder verdiepen? Dit kan tijdens het jaarlijkse Voorjaarsweekend van Stichting Draailier en Doedelzak.
Tijdens dit weekend in De Zonnewende te Sint-Michielsgestel zijn er draailier- en doedelzakworkshops voor beginners en voor gevorderden. Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een instrument lenen.

Programma

Deelnemers zijn vanaf vrijdagavond welkom, dan zijn er optredens en sessie. Zaterdag en zondag zijn de cursussen. Er zullen lessen zijn voor beginners, (half)gevorderden en (ver)gevorderden. Ook zijn er cursussen voor samenspel en voor andere instrumenten. De inschrijvingen zijn nog gesloten.

Hoe ziet het programma er uit? Met veel genoegen kunnen we de eerste namen. Het weekend krijgt een Scandinavisch tintje met de komst van de twee fantastische muzikanten:

Johannes Geworkian Hellman:
Een fabuleuze draailierspeler uit Zweden, die al een tijdje op menig verlanglijstje stond. We zijn blij hem als docent voor de (ver)gevorderden draailiergroep te gast te hebben! Nieuwsgierig? Luister dan alvast naar een solo-video of bij een concert met een draailier kwartet.

Alban Faust:
Deze geweldige doedelzakspeler en –bouwer uit Zweden was jaren terug al eens te gast als docent, graag nodigen we hem op nieuw uit voor de groep doedelzak (ver)gevorderd! Luister alvast naar een Alban Faust & Thomas Fredriksson of een video van Alban Faust & Valentin Arnold.

Het programma zal draailier- en doedelzakcursussen omvatten voor beginners, (half)gevorderden en (ver)gevorderden. Daarnaast zijn er cursussen voor zang-, diatonische accordeon (in g/c), samenspel en nyckelharpa.
Meer namen volgen binnenkort!

Overnachten
Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.

Speciaal beginnersaanbod:
Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen.

Meer informatie over het Cursusweekend 2015 volgt...


Workshopweekend 2014: video slotpresentatie!


Dit workshopweekend sloten we af met één grote slotpresentatie. Alle docenten waren gevraagd om in hun cursus één gemeenschappelijke melodie te gebruiken, Wouter Vandenabeele nam de schone taak om dit eind-orkest te dirigeren. Uiteraard maakten we opnames...

Bekijk ook de foto's van 2014
- Foto's door Piter
- Foto's door Auke
- Foto's door Myriam
- Foto's door Ivo
- Foto's van de workshops door Rosalin
- Foto's van de avonden door Rosalin
- Foto's van de Finale door Rosalin