Voorjaarsweekend: (11) 12 en 13 april 2014

Inschrijving geopend!

Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je gevorderde speler en wil je je graag verder verdiepen? Dit kan tijdens het Voorjaarsweekend.
Tijdens dit weekend in De Zonnewende te Sint-Michielsgestel zijn er draailier- en doedelzakworkshops voor beginners en voor gevorderden. Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een instrument lenen.

Programma:
Cursisten zijn vanaf vrijdagavond 11 april welkom. Deze avond is er sessie en misschien een optreden?
De workshops starten zaterdag 12 april om 10.00 en duurt tot zondag 13 april om 17:00
Zaterdagavond is er vanaf 20:00 muziek en bal voor en door cursisten en docenten, waaronder de Vlaamse groep Naragonia. Ook niet-deelnemers zijn bij deze avond welkom!

Het cursusaanbod


- Samenspelworkshop - Wouter Vandenabeele (Be)
Deze workshop is toegankelijk voor alle instrumenten. Wouter Vandenabeele is gerenommeerd componist en speelde bij groepen als Ambrozijn, Olla Vogala, Ghent Folk Violin Project of het Naragonia Quartet. In deze workshop is er aandacht voor samenspel, harmonie en de dansbaarheid van de muziek. >>>Lees meer.

- Trekharmonica - Pascale Rubens (Be) vol
gaat aan de slag met trekharmonica's in G/C. Pascale is bekend van haar groep Naragonia, maar speelde ook bij Griff of Musaraigne. In deze workshop is er aandacht voor ... >>>Lees meer.

- Nyckelharpa - Nikolaj Marks (NL)
In deze workshop gaan deelnemers zich verdiepen in de nyckelharpa. Samen met Nikolaj kijken ze naar technieken, houding en een stuk technisch onderhoud om de nyckelharpa beter te laten klinken. Nikolaj Marks is een bekende nyckelharpa bouwer en geeft regelmatig workshops in Duitsland. >>>Lees meer.

- Zang - Jorunn Bauweraerts (Be)
Jorunn Bauweraerts zingt in King Dalton en zorgde met haar groep Laïs dat oude liederen bij een groot publiek weer bekend werden. Inmiddels zijn ze met Laïs een meer moderne weg ingeslagen maar de liefde voor oude liederen uit oude geschriften blijft. In deze zangworkshop storten deelnemers zich op mooie liederen uit vroege tijden. >>>Lees meer.

- Gast
Als je het hele weekend deelneemt als gast, neem je niet deel aan de workshops maar kan je wel het hele weekend aanwezig zijn. Voor gasten zijn één a twee ruimtes beschikbaar waar ze bijvoorbeeld overdag muziek kunnen maken. Bij mooi weer kunnen we ook buiten muziek maken. >>>lees meer.

Draailier

- Draailier (ver)gevorderd: Thierry Nouat (Fr)
Deelnemers nemen een kijkje in de keuken bij de virtuoze Thierry Nouat. Deze geweldige speler uit Frankrijk biedt met zijn unieke speelstijl een uitdaging voor de gevorderde spelers. >>>Lees meer.

- Draailier halfgevorderd: Thomas Hoste (Be)
Thomas is een ervaren draailierdocent. Eerder gaf hij les bij onze zaterdagcursussen en hij speelt ook bij de groep Cecilia. In deze workshop verdiepen de cursisten zich in technieken en versieringen. >>>Lees meer.

- Draailier beginners: Roald Keuning (NL) vol
Altijd al draailier willen spelen? Dit is je kans! Deze workshop is bedoeld voor beginners, zij die het instrument nog mogen ontdekken. Bij deze ontdekking staat het speelplezier voorop. Aan de hand van eenvoudige, maar mooie melodieën wordt met de draailier begonnen. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Doedelzak

- Doedelzak (ver)gevorderd: Eric Montbel (Fr) vol
Eric Montbel wordt tot één van de beste doedelzakspelers van Europa gerekend en staat bekend om zijn fabelachtige techniek. Gevorderde spelers kunnen een pittige workshop verwachten waarin ze een kijkje in de keuken van deze grootmeester nemen. >>>Lees meer

- Doedelzak halfgevorderd: Toon van Mierlo (Be) vol
Toon gaat aan de slag met een verfijning van technieken en geeft aandacht aan de verschillende soorten versieringen die mogelijk zijn. Er wordt dieper ingaan wat je als speler wilt laten horen en hoe je dat gaat doen. >>>Lees meer.

- Doedelzak beginners: Jonneke Jorissen (NL)
Heb je altijd al doedelzak willen leren spelen? Dit is je kans! Welke mogelijkheden biedt dit instrument? Samen met Jonneke wordt het instrument verkend. Geen instrument? Een leeninstrument is bij de cursus inbegrepen. >>>Lees meer.

Overnachten en inschrijven
Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.
Opgeven voor het weekend kan via het inschrijfformulier.
Mocht onverwachts deelname niet meer mogelijk zijn, zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 22 maart

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. De voorbereidingsochtend is op 22 maart in Driebergen van 10:30 tot 12:30.
De voorbereidingsochtend vindt plaats in de basisschool De Vuurvogel, Faunalaan 250 te Driebergen. Zie ook de routebeschrijving.